NOBO elektromos fűtőpanel

Látogasson el bemutatótermünkbe, vagy a www.nobo.hu weboldalra, és ismerje meg a fűtés Norvég elektromos alternatíváját: NOBO elektromos fűtőpanel

NOBO elektromos fűtőpanel
NOBO elektromos fűtőpanel

A NOBO Európa egyik legnagyobb elektromos fűtőberendezéseket gyártó vállalata. A gyár termékei között szerepelnek széles választékban elektromos fűtőpanelek, szobai termosztátok és fűtéstechnikai kiegészítések.

A fűtés elve

A NOBO elektromos fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét van elhelyezve, mely nem izzik, emiatt élettartama jelentősen hosszabb, szinte korlátlan. A fűtőbetétben nincsen semmilyen mozgó mechanikus alkatrész, ami zajt keltene, vagy fölösleges energiát venne fel, illetve meghibásodásokat okozhatna. Ezért teljesen megbízhatóan és hangtalanul működik.
A panel azon elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyíláson beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az a frontlapon található kivezető rácson keresztül felemelkedik. Tekintve, hogy nincs benne ventilátor, a levegőt nem fújja, hanem áramoltatja, így a teljes szoba légterét egyenletesen melegíti fel.

Miért gazdaságos?

A fűtőpanelek kedvező ára miatt biztosított az alacsony beruházási költség, akár egy helyiség fűtéséről, akár egy többszintes többlakásos ház fűtéséről legyen szó. Ezzel a kedvező beruházási költséggel és az energiatakarékos üzemeltetéssel nem csak az egyéb elektromos fűtésrendszereket előzi meg gazdaságosság tekintetében, hanem – a fatüzeléses rendszereken kívül – versenyre kel bármely energiahordozóval. A panelok legnagyobb teljesítménye 2000 W, és a 75 W/m2-es ajánlásból is szintén látszik a kiváló hatásfok és a gazdaságosság.

Ugyanakkor a rendszer lényegét az elektronikus termosztátok adják. Minden panelban található egy termosztát, mely sokkal pontosabb hőmérséklet beállítást tesz lehetővé, mint más fűtési megoldások (a maximális eltérés 0,5°C egy teljes szobalégtérben). A saját termosztátok további előnye, hogy minden helyiségnek külön lehet megadni a kívánt hőmérsékletét. Mindezt kiegészítik, és komplett rendszerré teszik a különböző, programozható termosztátok, további okos megoldások.